Jump menu contains no items!
  • Svenska

Formgivning

Att forma produkter med hög precision och samtidigt uppnå kostnadseffektivitet och rationell produktion kräver moderna datastyrda produktionsmetoder.
Laserskärning, liksom CAD-skärning används för att forma produkter i olika material. Båda metoderna används för allt från raka snitt till komplicerade kurvformer.
Vacuumformning är den vanligaste metoden för produkter i plast som ska formas på djupet.

Dekorer

Åtskilliga produkter förses med texter, mönster och kulörer med hjälp av screentryck, en beprövad tryckmetod som ger hög detaljrikedom och kan användas till de flesta typer av färger. En närbesläktad tryckmetod är tampontryck. Färgen appliceras med hjälp av en mjuk dyna, vilket gör metoden oumbärlig på krökta ytor.
Ett par mycket modernare tekniker för dekor och märkning är lasergravyr och copyphot. Gemensamt för dessa är den höga finishen och det exklusiva utseendet. Lasergravyr används på de flesta material som metall, glas och olika plaster. Gravyren utförs med en laserstråle som förändrar ytans struktur. Copyphot är en modern teknik som på ett kostnadseffektivt sätt kan ersätta olika former av gravyrer, även vid små serier.

Efterbehandling

Produkter som utsätts för hantering skyddas genom olika former av ytbehandling, som eloxering och lackering.
I vår avdelning för efterbehandling finns modern utrustning för prägling, olika former av stansning, skärning, laminering etc.
I våra åtaganden ingår i många fall även montering.